لیموترش
مجله اینترنتی  
قالب سایت
نظر سنجی
لیمو ترش باید...





لینک دوستان

تعبیر خواب

  • آمار بازدید لیموترش

    کل بازدید:
  • ?
    Make your flash banner free online



    چند سالی است كه برخی خانواده‌های شهرنشین گوشت پرندگان ریز و درشتی همچون بلدرچین، بوقلمون، شترمرغ و حتی غاز و اردك بسته‌بندی‌شده یا فله‌ای را در برنامه غذایی خود وارد كرده و وقتی علت تمایل آنان را جویا می‌شویم، ارزش تغذیه‌ای و درمانی بالا، چربی كمتر و طعم لذیذتر را عامل اصلی انتخاب خود می‌دانند.


    اما براستی گوشت این‌گونه ماكیان در مقایسه با گوشت مرغ از نظر ارزش تغذیه‌ای و درمانی حائز اهمیت است یا تنها به صرف تبلیغات و عرضه گسترده موجب ترغیب خانواده‌ها به خرید آن شده است؟ نكته دیگر آن كه با توجه به قیمت بالای این طیور آیا وارد كردن آن به برنامه غذایی روزانه امری لازم است؟

    یكی ازمهم‌ترین مواد در تغذیه افراد پروتئین است كه همراه درصدهای مختلف از ویتامین‌ها و املاح معدنی در انواع و اقسام گوشت قرمز و سفید یافت می‌شود.

    بنا به گفته متخصصان، تمام افراد بالغ و سالمی كه بیماری خاصی ندارند باید روزانه یا حداقل چهار بار در هفته سه تا چهار واحد از گروه گوشت‌ها استفاده كنند.

    هر واحد 30 تا 35 گرم گوشت پخته یا یك عدد تخم‌مرغ آب‌پز محسوب می‌شود. سه چهار تكه گوشت متوسط خورشتی یا یك ران كامل یا نصف سینه مرغ تقریبا معادل چهار واحد گوشت است.

    حال اگر بخواهیم بدانیم كه خوردن چه نوع گوشتی برای افراد مفیدتر است، قدر مسلم انواع گوشت سفید توصیه می‌شود.

    سالمندان گوشت بلدرچین بخورند

    برخی افراد عقیده دارند كه گوشت بلدرچین می‌تواند قوای جسمانی از دست رفته‌شان را جبران كند و سلامت و شادابی را برایشان به ارمغان آورد اما در مقابل عده‌ای هم هستند كه هیچ مزیتی برای این گوشت قائل نبوده و ارزش آن را برابر گوشت مرغ می‌دانند اما باید بدانید بلدرچین به دلیل جثه كوچك و پروازهای متناوب، پرنده‌ای پرجست‌و‌خیز بوده و همین عامل موجب كاهش چربی گوشت این پرنده و افزایش ماده‌ای انرژی‌زا به نام «گلیكوژن» در ماهیچه‌های آن می‌شود.

    پروتئین گوشت این پرنده 5 تا10 درصد بیشتر از سایر ماكیان است و حدود 80 درصد ران آن را پروتئین تشكیل داده و هضم آن آسان است. به همین دلیل است كه بلدرچین اغلب از سوی پزشكان برای تقویت توانایی جسمانی و رفع ضعف عضلانی توصیه می‌شود و همچنین در طب سنتی اسلامی این گوشت برای ترمیم سلول‌های آسیب‌دیده سالمندان مفید دانسته شده است.

    بوقلمون، انتخابی برای فصول سرد سال

    بوقلمون بزرگ‌ترین و سنگین‌وزن‌ترین پرنده خانگی است و برخی خانواده‌ها به‌دلیل آن كه حجم گوشت سینه و ران آن نسبت به حجم استخوان‌هایش بیشتر است آن را محصولی به‌صرفه می‌دانند، اما اغلب از ارزش تغذیه‌ای آن بی‌اطلاع هستند.

    پس باید بدانید 65 درصد گوشت بوقلمون سفید و در ناحیه سینه و 35 درصد آن تیره و در ناحیه ران‌ها قرار دارد. بوقلمون به دلیل پاهای فعال در ناحیه ران رگ‌های خونی بی‌شماری دارد. این رگ‌ها حامل هموگلوبین حاوی آهن بوده و مصرف آن برای كسانی كه كم‌خونی ناشی از فقر آهن دارند مفید است.

    كلسترول گوشت بوقلمون از مرغ كمتر و میزان كلسیم آن از سایر پرندگان بیشتر است. آهن آن برابر گوشت قرمز بوده و یكی از ویژگی‌های منحصربه‌فردش میزان بالای ویتامین A و نقش مهم آن در تقویت سیستم ایمنی بدن است بنابراین مصرف آن در فصول سرد سال بخصوص برای كودكان، سالمندان و زنان باردار توصیه می‌شود.

    این گوشت به دلیل دارا بودن اسید آمینه «تریپتوفان» به ترشح بیشتر «سروتونین» كمك كرده و باعث آرامش و سرحالی افراد مبتلا به افسردگی می‌شود. شاید برایتان عجیب باشد، این گوشت با تنظیم هورمون تستوسترون در بدن مردان باعث افزایش عملكرد جنسی می‌شود.

    گوشت شترمرغ، برترین انتخاب

    می‌گویند گوشت شترمرغ سالم‌ترین و كم‌چرب‌ترین گوشت‌هاست و حتی كالری و كلسترول آن از گوشت مرغ و بوقلمون هم پایین‌تر است، اما آیا گوشتی كه بنا به نظر متخصصان علوم غذایی در گروه گوشت‌های قرمز طبقه‌بندی شده است می‌تواند از گوشت طیور هم سالم‌تر باشد؟

    گوشت شترمرغ مانند گوشت گاو به رنگ قرمز است، اما تقریبا تمام خصوصیات گوشت طیور را دارد. با این كه طعم و بافت گوشت این پرنده به گوشت گوساله شبیه است، اما تنها یك‌سوم آن چربی دارد و سطح كلسترول آن پایین و پروتئین، آهن و روی آن بخصوص در ناحیه ران‌ها برابر با گوشت گاو و گوسفند و بسیار بیشتر از گوشت مرغ است.

    میزان بالای اسیدهای چرب امگا 3 این گوشت از لخته شدن خون جلوگیری كرده و برای بیماران قلبی ـ عروقی مناسب است. البته كلسیم گوشت شترمرغ در مقایسه با برخی گوشت‌ها كمتر، ولی به دلیل سدیم پایین برای مبتلایان به پرفشاری خون مناسب است. این گوشت به دلیل چربی پایین كمی خشك است، اما قابلیت هضم آن 90 درصد است و از این نظر پس از گوشت ماهی در رتبه دوم قرار دارد.

    اما باید بدانید گرچه در منابع علمی میزان كلسترول این گوشت از سایر گوشت‌ها كمتر است، اما با این حال حاوی كلسترول بوده و مصرف زیاد آن برای بیماران با چربی خون بالا محدودیت دارد.

    اردك و غاز محلی سالم‌تر است

    مدتی است كه در برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای گوشت اردك و غاز به صورت بسته‌بندی عرضه می‌شود. این طیور اغلب از سوی اهالی محلی روستا به مصرف می‌رسد و شهرنشینان از ارزش تغذیه‌ای آن بی‌خبرند. اما باید بدانید گوشت غاز و مرغابی در مقایسه با انواع ماكیان مقوی پرچرب، اما چربی اشباع آن نسبت به گوشت قرمز كمتر است.

    گوشت غاز برای افراد ضعیف مقوی و تقویت‌كننده مسلولان است و مصرف آن در دوران نقاهت بیماری‌های عفونی توصیه می‌شود. گوشت مرغابی هم به دلیل غنی بودن از ویتامین‌های گروه B در رفع ضعف اعصاب موثر بوده و برای كسانی كه فشارخون پایینی دارند مفید است. خوب است بدانید پرندگانی كه به صورت محلی رشد می‌كنند به‌دلیل جنب و جوش بیشتر گوشتی نرم‌تر، لذیذتر و مغذی‌تر دارند.

    نكته قابل توجه آن‌كه گردن، بال و پوست طیور همیشه محل تجمع چربی‌های اشباع و بخصوص داروهای تزریقی همچون انواع آنتی‌بیوتیك‌ها بوده و مصرف آن توصیه نمی‌شود. بد نیست بدانید هرچه سن پرنده پایین‌تر باشد چربی و كلسترول كمتری دارد.

    منبع : فاخره بهبهانی - جام‌جم





    طبقه بندی: سلامتی،
    برچسب ها: گوشت، مرغ، پرنده، سلامتی، شترمرغ، بلدرچین، بوقلمون، خاصیت، گوشت سفید، سلامت،
    لیست وبلاگهای به روز شده
    [ یکشنبه 14 آبان 1391 ] [ 07:01 ب.ظ ] [ نادر امیراصلانی ]
    .: Weblog Themes By SibTheme :.

    درباره وبلاگ


    لیموترش عاشق همنوع ، مقید به رعایت حقوق شهروندی و احترام متقابل است.

    هدف از ایجاد این نشریه الکترونیکی در اختیار قرار دادن مطالب جالب ، به روز ، خواندنی ، آموزنده ، تجربه های زیبا و انتقال انرژِی مثبت است.
    لیموترش توصیه می کند : همیشه شاد باشید.

    آخرین مطالب
    لیست آخرین مطالب
    اللهم عجل لولیک الفرج
    امکانات وب
    لینک باکس

    لیست وبلاگهای به روز شده
    شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Mobile Traffic | سایت سوالات