لیموترش
مجله اینترنتی  
قالب سایت
نظر سنجی
لیمو ترش باید...





لینک دوستان

تعبیر خواب

  • آمار بازدید لیموترش

    کل بازدید:
  • ?
    Make your flash banner free online



    این روزها اغلب پرورش‌دهندگان، انواع مركبات تولیدی خود را روانه بازار كرده‌اند. برخی از آنها ترش‌مزه، بعضی ملس و بقیه طعم شیرین دارد.



    در واقع بیشتر مركبات رسیده‌ای كه مربوط به نواحی شمالی كشورمان است، پوستی نازك و طعمی ترش دارد و آن دسته كه در جنوب كشور تولید می‌شود، پوستی سفت و ضخیم، اما مزه‌ای شیرین دارد؛ اما نكته قابل توجه آن‌كه به‌دلیل تفاوت دمای هوا مركبات مناطق جنوبی كمی دیرتر از نواحی شمالی تغییر رنگ می‌دهد.

    به همین دلیل برخی كشورهای گرمسیر صادركننده مركبات یا تعدادی از شهرهای جنوبی یا حتی شمالی برای ایجاد ظاهری جذاب و رسیده و بازارپسندی بیشتر، مركبات آبداری را كه هنوز پوستی سبزرنگ دارد به روش مصنوعی رنگ‌آوری یا سبززدایی می‌كنند؛ اما شاید برای بسیاری از افراد این سوال مطرح باشد، مگر می‌توان رنگ سبز مركبات را هم مانند موز، خرمالو یا گوجه‌فرنگی تغییر داد و مدت زمان رسیدن آنها را به جلو انداخت؟

    مركباتی كه به صورت نابالغ برداشت می‌شوند یا به دلیل ریزش زودهنگام یا دمای بالای هوا پوست آنها سبزرنگ بوده و قدرت رنگ‌آوری ندارد به كمك گاز اتیلن یا رنگ‌های مصنوعی رنگ‌آوری و سبززدایی می‌شوند.

    رنگ‌آوری با گاز اتیلن

    در این روش مركبات بخصوص انواع پرتقال‌های آبدار و درشت و زودرسی كه پوست سبزرنگ دارد در مجاورت گاز اتیلن قرار می‌گیرد.

    این گاز رنگدانه سبز پوست میوه را تجزیه كرده و موجب تبدیل آن به رنگ‌های نارنجی و زرد می‌شود.

    گاز اتیلن گرچه موجب تغییر رنگ پوست میوه می‌شود، اما بر رسیدن، افزایش میزان قند یا طعم‌دهی محصول اثری نداشته و اغلب مركباتی كه به این روش رنگ‌آوری می‌شود برخلاف ظاهری تازه و رسیده، طعم‌ترشی دارد.

    نكته قابل توجه آن‌كه طبق نظر مدیریت غذا و داروی فلوریدای آمریكا اگر میزان گاز اتیلن باقیمانده در مركبات از حد معینی بالاتر باشد برای سلامت مصرف‌كننده مخاطره‌آمیز خواهد بود.

    سبززدایی با رنگ‌های مصنوعی

    در این روش كه غیرمعمول است اغلب مركبات نارس و تیره‌رنگ را در حوضچه‌های محلول آب و رنگ غوطه‌ور می‌كنند.

    برای ایجاد رنگ مطلوب از دز بالای رنگ‌های شیمیایی استفاده می‌شود. این رنگ‌ها در مدت زمان مشخصی جذب پوست مركبات شده و پوست محصول را زرد یا نارنجی می‌كند.

    اما بنا به گفته كارشناسان، رنگ‌آوری مصنوعی سبب افت كیفیت، ایجاد لكه و كاهش زمان ماندگاری محصول می‌شود.

    از سوی دیگر به دلیل آن‌كه ویژگی‌های شیمیایی و بهداشتی اغلب رنگ‌های مورد استفاده شناخته‌شده نیست و تولیدكنندگان از دزهای بالای رنگ، در مدت زمان تعریف‌نشده‌ای استفاده می‌كنند این موضوع نفوذ بیش ازحد رنگ به پوست و سپس گوشت میوه را در پی دارد كه با ورود به بدن موجب مسمومیت و حتی سرطان‌زایی خواهد شد.

    در ضمن مركبات نارس به دلیل آن‌كه مدت زمان لازم برای ایجاد مواد مغذی در بافت خود را طی نكرده‌ است، ارزش تغذیه‌ای چندانی ندارد.

    بنابراین تا حد امكان از خرید مركبات وارداتی و آنهایی كه خارج از فصل عرضه می‌شود خودداری كنید و هر میوه‌ای را در فصل خود و از اماكن معتبر همچون میدان‌های میوه و تره‌بار خریداری كنید.

    به یاد داشته باشید، بیشتر مركبات رنگ شده با مواد شیمیایی، واكس خورده‌ است و باعث رنگی شدن پوست می‌شود.


    منبع:جام جم آنلاین




    طبقه بندی: سلامتی، موضوع روز،
    برچسب ها: رنگ میوه، مرکبات، اتیلن، سلامتی، کلاهبرداری،
    لیست وبلاگهای به روز شده
    [ یکشنبه 14 آبان 1391 ] [ 07:08 ب.ظ ] [ نادر امیراصلانی ]
    .: Weblog Themes By SibTheme :.

    درباره وبلاگ


    لیموترش عاشق همنوع ، مقید به رعایت حقوق شهروندی و احترام متقابل است.

    هدف از ایجاد این نشریه الکترونیکی در اختیار قرار دادن مطالب جالب ، به روز ، خواندنی ، آموزنده ، تجربه های زیبا و انتقال انرژِی مثبت است.
    لیموترش توصیه می کند : همیشه شاد باشید.

    آخرین مطالب
    لیست آخرین مطالب
    اللهم عجل لولیک الفرج
    امکانات وب
    لینک باکس

    لیست وبلاگهای به روز شده
    شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic | Buy Targeted Website Traffic