لیموترش
مجله اینترنتی  
قالب سایت
نظر سنجی
لیمو ترش باید...





لینک دوستان

تعبیر خواب

  • آمار بازدید لیموترش

    کل بازدید:
  • ?
    Make your flash banner free online



    یكی از غذاهای اصیل ایرانی كه بسیار خوشمزه بوده و بیشتر افراد خانواده آن را دوست دارند، خورش قورمه‌سبزی است.



    به طور معمول، همه خانم‌ها قورمه‌سبزی را به یك شكل و شیوه درست می‌كنند و همه می‌دانیم مواد اولیه این خورش عبارت است از گوشت، لوبیا و سبزی؛ اما آنچه از گفته مادرها و مادر بزرگ‌ها به یاد داریم، این است كه قورمه‌سبزی وقتی حسابی خوش‌آب و رنگ و خوشمزه می‌شود كه آرام‌آرام بجوشد و خوب جا بیفتد.

    امروز مراحل طبخ این غذا را برای شما خواهیم گفت؛ هر چند كه شاید بیشتر شما آن را بدانید، اما تا آخر مطلب را كه بخوانید نكته‌هایی دستگیرتان می‌شود.

    اولین كار برای تهیه قورمه‌سبزی این است كه دو عدد پیاز متوسط را پوست كنده و خلالی خرد كرده و سرخ كنید و بعد نوبت گوشت است.

    گوشت را باید خرد كنید و داخل پیاز سرخ شده بریزید و كمی تفت دهید تا آب آن كشیده شود. البته خیلی بهتر است كه این غذا را با گوشت گوسفند درست كنید تا خوشمزه‌تر و خوش‌خوراك‌تر شود.

    البته بعضی از خانم‌ها هم گوشت را بدون این‌كه تفت دهند، داخل خورش می‌ریزند و به این صورت خاصیت آن را بیشتر حفظ می‌كنند.

    همچنین اگر یك قلم گوسفند را هم درون این غذا بریزید باعث خوشمزه‌تر‌شدنش خواهد شد. بعد از این مراحل، نوبت به لوبیا می‌رسد.

    بیشتر ما قورمه‌سبزی را با لوبیا قرمز درست می‌كنیم، ولی خوب است بدانید ریختن لوبیا چشم بلبلی در این غذا هم متداول است و آن را بسیار خوشمزه می‌كند؛ همچنین ‌می‌توانید از لوبیا چیتی هم استفاده كنید. آماده‌كردن لوبیا برای این غذا نیز دو شیوه مختلف دارد.

    یكی این‌كه لوبیاها را از چند ساعت قبل خیس كنید و بعد آب آن را گرفته و همراه با گوشت، داخل خورش بریزید.

    راه دوم این‌كه لوبیاها را جداگانه بپزید و وقتی گوشت خورش نیم‌پز شد، لوبیاها را به آن اضافه كنید اما سبزی قورمه‌سبزی عبارت است از تره، جعفری و شنبلیله كه البته مقدار شنبلیله باید كمتر از بقیه باشد وگرنه خورش شما تلخ خواهد شد البته بعضی از خانم‌ها گشنیز و مقدار كمی نعنا هم به سبزی قورمه اضافه می‌كنند و بر این باورند كه باعث خوشمزه‌تر‌شدن غذا می‌شود.

    اگر كمی اسفناج هم داخل خورش بریزید، باعث غلیظ ‌شدن آن خواهد شد. به هر حال، سبزی را بعد از خردكردن داخل ظرف بریزید و روی شعله متوسط قرار دهید تا آب آن گرفته شود؛ در این موقع مقدار كمی روغن روی سبزی‌ها بریزید و بعد از كمی تفت‌دادن، شعله را خاموش كنید.

    بعضی از خانم‌ها عادت دارند سبزی را آنقدر سرخ می‌كنند كه رنگ آن تیره شود. باید بدانید سبزی سرشار از ویتامین‌های مختلف است، اما هر چه بیشتر سرخ و تیره شود، خاصیت آن كمتر خواهد شد.

    همین جا اشاره به این نكته لازم است كه اگر تمایل داشته باشید می‌توانید به جای این‌كه پیاز داغ درست كنید، هر تعداد پیاز كه دوست دارید، پوست كنده و درون سبزی بریزید تا پیازها همراه سبزی سرخ شود.

    حالا نوبت به لیمو عمانی می‌رسد؛ چند عدد لیمو را به مدت دو ساعت درون آب ولرم قرار دهید. دقت كنید تمام لیمو داخل آب باشد.

    برای این كار، لیموها را داخل كاسه بریزید و درون آن را پر از آب كرده و روی آن یك زیردستی بگذارید. پس از دو ساعت لیموها را از آب خارج كرده و با چنگال، چند سوراخ روی سطح آنها ایجاد كنید و در اواخر پخت خورش، داخل غذا بریزید.

    یكی از فوت‌ و فن‌های پخت قورمه‌سبزی این است كه باید مراقب باشید موقع اضافه‌كردن لیمو عمانی، لوبیاها پخته باشد وگرنه ترشی باعث می‌شود لوبیای خورش نپزد.

    اگر قورمه‌سبزی را ترش‌مزه دوست دارید، می‌توانید آبلیمو یا آب نارنج هم به آن اضافه كنید.

    برای این‌كه خورش شما به روغن بیفتد و به اصطلاح جاافتاده شود ظرف را روی شعله ملایم بگذارید، ولی در آخر پخت، شعله را كمی زیاد كرده و در ظرف را بردارید و بگذارید خوب بجوشد تا به روغن بیفتد.

    دانستن این موضوع هم جالب است كه در بعضی از شهرهای كشور عزیزمان ایران، به جای لوبیا، لپه درون این خورش می‌ریزند یا این كه در آخرین مرحله پخت، بادمجان سرخ‌كرده به آن اضافه می‌كنند.

    نكته آخر هم این كه دقت كنید نمك را در اواخر پخت داخل خورش بریزید، چون در غذاهایی كه گوشت دارند اگر اول نمك بریزید، باعث دیرپز‌شدن گوشت خواهد شد.

    منبع: جام جم/ضمیمه چار دیواری - مرضیه عالمی 




    طبقه بندی: کدبانو، آموزشی،
    برچسب ها: قورمه سبزی، غذا، ایرانی، خوشمزه، کدبانو،
    لیست وبلاگهای به روز شده
    [ جمعه 17 آذر 1391 ] [ 12:00 ق.ظ ] [ نادر امیراصلانی ]
    .: Weblog Themes By SibTheme :.

    درباره وبلاگ


    لیموترش عاشق همنوع ، مقید به رعایت حقوق شهروندی و احترام متقابل است.

    هدف از ایجاد این نشریه الکترونیکی در اختیار قرار دادن مطالب جالب ، به روز ، خواندنی ، آموزنده ، تجربه های زیبا و انتقال انرژِی مثبت است.
    لیموترش توصیه می کند : همیشه شاد باشید.

    آخرین مطالب
    لیست آخرین مطالب
    اللهم عجل لولیک الفرج
    امکانات وب
    لینک باکس

    لیست وبلاگهای به روز شده
    ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

    شبکه اجتماعی فارسی کلوب | اخبار کامپیوتر، فناوری اطلاعات و سلامتی مجله علم و فن | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو